top of page
לוגו פורום דבורה
רקע
קאריס וויט

קאריס וויט

יחסי סין-ישראל, סין במזרח התיכון, מדיניות החוץ של סין, השפעת היריבות בין ארה"ב לסין

קאריס וויט היא מומחית לסין וליחסי סין-ישראל, ונחשבת לדמות מובילה בעיצוב תחום מחקר זה בישראל.

וויט יזמה את הדיאלוגים הבלתי פורמליים (track II) עם סין בשנת 2011. מאז הובילה מעל ל-1,000 תדרוכים בסין ובישראל, ויזמה דיאלוגים בין סין לישראל, דיאלוג משולש בין סין, ישראל וארצות הברית ואף דיאלוג אירופאי-ישראלי בנושא סין.

בשנת 2011 יזמה וויט את הקמתן של תוכניות ללימודי ישראל (Israel Studies Programs - ISPs) ברמת האוניברסיטה בסין, כולל תוכנית שנתית המתקיימת בישראל להכשרת סגל סיני להוראת לימודי ישראל.

וויט מייצגת את ישראל בכנסים רבים בסין ובעולם, העוסקים בעניינים בינלאומיים של סין, יחסי סין-ישראל, ביטחון סין, ממשל כלכלי גלובלי ויוזמת החגורה והדרך (Belt & Road Initiative - BRI).

היא כתבה מאמרים, מחקרים וניתוחים מדיניים עבור סין וישראל בתחומים של סחר, יחסי סין-ישראל, תקשורת אסטרטגית ויהדות העולם, ונחשבת למקור מבוקש בתקשורת הישראלית והבינלאומית להסברת נושאים הקשורים ליחסי סין-ישראל.

מחקרה מתמקד ביחסי ישראל-סין, מעורבותה של סין במזרח התיכון, מדיניות החוץ של סין, פרספקטיבת ישראל על תורת שי ג'ינפינג (Xi Jinping Thought) והשלכותיה האפשריות על המזרח התיכון, ישראל ויוזמת BRI .

לאחר שעלתה לישראל מארצות הברית בשנת 1987 ועד להקמת SIGNAL, עסקה וויט ביזמות בתחום הנדל"ן הבינלאומי ובהייטק הישראלי, עם דגש על אבטחת מידע ומזומנים אלקטרוניים. היא עבדה עם בנקים אירופיים מובילים, בהם  National Westminster Bank והבנק המלכותי של סקוטלנד (Royal Bank of Scotland)..

bottom of page